Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Negatieve berichtgeving raakt artsen

Redactie Zorgvisie
Ruim een kwart van de artsen stelt zich voorzichtiger op naar patiënten sinds de recente stroom aan negatieve berichtgeving in de media over de medische sector. Ze wijzen patiënten vaker op mogelijke risico's, vragen meer onderzoeken aan en laten patiënten tekenen voor afgesproken beleid.
Negatieve berichtgeving raakt artsen
Foto: Koen Suyk

Dat blijkt uit een onderzoek van Mednet onder 400 medisch specialisten en huisartsen dat dinsdag werd gepubliceerd.

Imago

Het nieuws over neuroloog Jansen Steur, de cardiologen van het Ruwaard van Putten en de ruzies in het VUmc hebben volgens Mednet grote gevolgen. Ruim 85 procent van de ondervraagde artsen vindt dat het imago van de beroepsgroep hierdoor is aangetast en 45 procent voelt zich persoonlijk aangetast in de beroepseer.

Opmerkingen

Meer dan de helft van de medici krijgt in zijn vrije tijd opmerkingen. Een medisch specialist schrijft dat hij bij borrels regelmatig de vraag krijgt hoeveel vermijdbare doden hij op zijn geweten heeft. Een andere arts werd gevraagd ‘of hij ook vriendjes heeft die er eigenlijk niets van bakken’.

2 REACTIES

  1. Toen hogeschool InHolland, de politie, de wetenschap, … negatief in het nieuws kwamen deed het aanzien van de docenten, politieagenten etc. er niet toe. Waarom zou dit voor medisch specialisten anders zijn?

  2. Lees alle reacties