Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

‘Niet genoeg geld voor wijkverpleging’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Eén op de vier wijkverpleegkundigen zegt dat er onvoldoende budget is om de geïndiceerde zorg te leveren. Ruim driekwart van de wijkverpleegkundigen is tegen de opsplitsing in S1 en S2. Dat zijn de belangrijkste bevindingen uit een enquête van de beroepsvereniging van verpleegkundigen V&VN onder 749 wijkverpleegkundigen.
‘Niet genoeg geld voor wijkverpleging’
Foto: ANP
Premium

V&VN wil met het onderzoek

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Ik vraag me, net als wat andere lezers, ook wat af in hoeverre er sprake is van medicaliseren van welzijnswerk (geindiceerde zorg is vaak geindiceerd welzijn) en dus van het betrekken van taken in het probleem wat in feite door anderen gedaan kunnen worden. Zo bestaat er al lang gespecialiseerde gezinszorg/thuiszorg, waarbij ook altijd de vraag is geweest of dat iets met ‘zorg’ te maken heeft en niet eerder door welzijnspartijen of partijen die al jaren woonbegeleiding geven opgepakt moet worden. Kortom, misschien eerst door mensen met ECHTE kennis (waar zijn die echter als je ze nodig hebt?) goed laten beoordelen wat nu wat is. Iedereen lijkt bezig met het in eigen domein trekken van actviteiten vanuit een wat protectionistisch denken……..Of daar de klant beter van wordt?

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.