Niet genoeg geld voor wijkverpleging’

Eén op de vier wijkverpleegkundigen zegt dat er onvoldoende budget is om de geïndiceerde zorg te leveren. Ruim driekwart van de wijkverpleegkundigen is tegen de opsplitsing in S1 en S2. Dat zijn de belangrijkste bevindingen uit een enquête van de beroepsvereniging van verpleegkundigen V&VN onder 749 wijkverpleegkundigen.
‘Niet genoeg geld voor wijkverpleging’
Foto: ANP

V&VN wil met het onderzoek de impact van de overheveling van de wijkverpleging naar de Zorgverzekeringswet (ZVW) in kaart brengen. De overgang gaat gepaard met een bezuiniging van 400 miljoen euro. De aanname van het beleid is dat cliënten met minder zorg toe kunnen als er bij de indicatiestelling meer wordt ingezet op de zelfredzaamheid van cliënten. Wijkverpleegkundigen zijn sinds 1 januari druk doende om alle cliënten een nieuwe indicatie te geven.

Onvoldoende budget wijkverpleging

Eén op de vier wijkverpleegkundigen die de vragenlijst heeft ingevuld, zegt dat er onvoldoende budget is om de zorg die zij indiceren ook echt te

5
93

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.