Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe toezichthouders bij Nictiz

Mark van Dorresteijn
Peter van Lieshout en Hanny Kemna treden per 1 mei toe tot de raad van toezicht van ict-instituut Nictiz. Van Lieshout neemt daarbij de rol van voorzitter toezicht op zich.
<p>Peter van Lieshout
Peter van Lieshout

Van Lieshout is Hoogleraar Theorie van de Zorg aan de Universiteit Utrecht, was van 2004 tot 2014 lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en is sinds 2014 vaste columnist bij het Financieele Dagblad. Van Lieshout heeft brede ervaring in de gezondheidszorg. Als onderzoeker is hij actief geweest binnen de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdzorg, de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en in de verpleging en verzorging. Als directeur-generaal gezondheidszorg bij het ministerie van VWS heeft Peter van Lieshout zich vooral bezig gehouden met de curatieve zorg, de financiering van de zorg en de ontwikkeling van het zorgverzekeringsstelsel. Als voorzitter van raden van toezicht van grote zorginstellingen is hij veelvuldig betrokken geweest bij vraagstukken rond strategie, bedrijfsvoering en innovatie. Van Lieshout beschikt over een voor Nictiz omvangrijk bestuurlijk netwerk, niet alleen in de zorgsector, maar ook in aanpalende sectoren.

Hanny Kemna

Kemna is IT auditor, adviseur en bestuurder met internationale ervaring. Zij was in 1999 een van de twee eerste vrouwelijke partners in de maatschap Ernst & Young Accountants. Tot en met 31 maart 2014 was zij senior partner IT Advisory en Assurance bij EY. Hanny Kemna is gespecialiseerd in de kwaliteit van informatie en communicatie-technologie, innovatie, bedrijfsvoering en financiën, met name bij financiële instellingen en in de zorg. In 2014 is zij als toezichthouder aan het International Director Programme van INSEAD in Fontainebleau, Frankrijk gecertificeerd (IDP-C). Kemna is extern lid van het Audit Committee van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Zij is lid van de raad van commissarissen van Binckbank NV en zal per april 2015 toetreden tot de raad van commissarissen van Menzis NV.

Aftreden Bosma

De huidige voorzitter van de raad van toezicht van Nictiz, Henk Bosma zal per mei 2015 terugtreden vanwege het aflopen van zijn tweede termijn. De overige leden van de raad van toezicht zijn Ruud Hopstaken (tot halverwege 2013 vicevoorzitter raad van bestuur AMC),  Wout Adema (lid raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein) en Marjolein ten Kroode (voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Rivierduinen).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.