Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe voorzitter Platform Vitale Vaten

Sarah Berends
Wies Oldenkamp is per 1 januari 2014 benoemd tot voorzitter van het Platform Vitale Vaten. Zij treedt daarmee in de voetsporen van Cor Spreeuwenberg en Wim Schellekens.
Nieuwe voorzitter Platform Vitale Vaten
Foto: Wies Oldenkamp

‘Via mijn netwerk kwam ik in contact met het Platform en ik was meteen erg enthousiast, omdat ik geloof in een geïntegreerde aanpak in de gezondheidszorg. We moeten af van “hokjes-denken” en we moeten veel meer de patiënt zelf, zijn sociale context en een team van zorgverleners inzetten als het gaat om echt gezondheidswinst boeken. Mensen hebben vaak meerdere aandoeningen en met het alleen kijken vanuit één vakgebied komen we er niet. De kracht van het Platform Vitale Vaten is dat we met patiënten, een brede vertegenwoordiging van zorgverleners en beleidsmakers kijken naar de mogelijkheden om de gezondheidszorg te verbeteren’, reageert Oldenkamp op haar benoeming.

Achtergrond

Oldenkamp studeerde Bedrijfskunde aan de Landbouw Universiteit en rolde daarna het bedrijfsleven in. Ze heeft jarenlang in dienstverlenende organisaties gewerkt en in de gezondheidszorg. Sinds 1999 is ze manager zorg en bedrijfsvoering in ziekenhuizen. Ze heeft onder meer in het Hart Long Centrum Utrecht gewerkt, een samenwerkingsverband van het UMC Utrecht en het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Momenteel werkt ze binnen het Diakonessenziekenhuis in Utrecht. Ze houdt zich daar onder andere bezig met cardiologie en longziekten.

Het Platform

Het Platform Vitale Vaten is een samenwerkingsverband van 25 organisaties waaronder patiëntenorganisaties en beroepsverenigingen van zorgverleners. Het Platform wil bereiken dat minder mensen (over)lijden aan hart- en vaatziekten, meer mensen adequaat omgaan met een (verhoogd risico op) hart- en vaatziekte en daar zelf de regie over gaan voeren.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.