Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

NVZ keurt houding Achmea af

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De NVZ vindt de manier waarop Achmea ziekenhuizen onder druk zet mee te werken met de voorgenomen inspectierondes, niet prettig. Woordvoerder Wouter van der Horst: ‘Ik krijg er een naar gevoel bij.’
NVZ keurt houding Achmea af
Foto: Stockxchng
Premium

Achmea liet vorige week weten

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Achmea heeft een afwijzing van NZA ontvangen, maar toch Achmea heeft deze list bedacht om ziekenhuispersoneel te controleren. Het wordt wachten op de tweede grote verzekeraar die in andere bewoordingen hetzelfde presteert als Achmea. De marktwerking in de zorg creeert nog steeds veel profiteurs. De bovenkant rekent zich persoonlijk rijk en de uitvoerde werkers moeten het stellen met ergenissen van het niet medisch management. Waar is de ethiek en de moraal. Overheid neem het voortouw, durf gezamelijk te kiezen! en kies voor ‘eerlijke zorg aan de naasten’ ipv het toestaan van bonussen als uitvloeisel van de marktwerking!

  3. Verzekeringen geleiden geldstromen die naar hen toestromen vanuit de beurzen van mensen die goede zorg wensen. Is de bedding van de inspectie waterdicht genoeg om die goede zorg voor de mensen te realiseren samen met de regelende en controlerende overheid? Of hebben de verzekeringen een eigen verantwoordelijkheid om verspilling tegen te gaan? Zo ja, wat zijn dan de heldere criteria en het toelaatbaar instrumentarium waardoor duidelijk wordt wat de verzeringen wel en wat zij niet moeten toetsen en bijsturen? Geef ons zo’n overzichtje. Want indien de verzekeringen onze gelden niet voldoende mogen volgen en beheren zit ik over 30 jaar zeker in een vervallen bejaardenoord met een roestige rollator die meelevende chinezen of angolezen hebben opgestuurd…

  4. Het is toch niet te geloven. De (ziekenhuis) zorg is zover gedaald dat Achmea gaat kijken of het personeel wel goed werkt en de werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Weer klopt mijn zin: In de zorg is alles — zeker financieel — maar dan ook alles mogelijk.
   Het is of mijn Autoverzekering 1 of 2 keer per maand met mij meerijdt of ik wel veilig genoeg en degelijk genoeg met mijn auto rijd.
   Kun je zien wat de kwaliteit is van de bestuurders en het management: zelfs dat kunnen ze nog niet regelen voor 3 a 4 keer de balkenende norm.
   Wat een verschrikkelijk land.

  5. Dat is de straf dat je ze voorheen een vinger hebt gegeven; onze cultuur is — terwijl we snel andere culturen veroordelen — dat we dan de hele hand pakken.
   Je zou bij zulke exorbitante salariering meer verstand verwachten van de zorgbestuurders. Jammer, ook voor de patienten.

  6. Achmea maakt met Zorgaanbieders afspraken over gepast gebruik en doelmatig (=rechtmatig) declareren. De audits zijn bedoeld om vast te stellen of de inkoopafspraken worden nageleefd. We sluiten miljoenencontracten en daarbij hoort ook professioneel contractmanagement. Hiermee gaan we niet op de stoel van de Inspectie of de arts zitten, maar sluiten aan bij de afspraken die we zelf eerst met elkaar hebben gemaakt.
   Als steunen op de ao/ic verklaringen van ziekenhuizen niet kan, moeten we andere controleinstrumenten inzetten om de declaratiegegevens te controleren. Dat wordt maatschappelijk van ons verwacht.
   Zie ook: http://www.intelligence2integrity.nl/ontbijtsessie/

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.