Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagen bij Haagse thuiszorg

De Haagse zorginstelling Meavita wil ongeveer 660 deeltijd medewerkers in de thuiszorg ontslaan. Met de ontslagen zijn naar schatting 363 banen gemoeid. De directie heeft dat dinsdag tegenover ANP bevestigd. Volgens een woordvoerster is niet uitgesloten dat bij andere takken van het bedrijf ook ontslagen zullen vallen.

Het bedrijf is nog in gesprek met de vakbonden. Het probeert boventallig personeel zoveel mogelijk te herplaatsen. Instellingen voor thuiszorg hebben sinds vorig jaar te maken met nieuwe wetgeving die de onderlinge concurrentie tussen de bedrijven aanwakkert. Meavita zegt hierdoor in problemen te zijn gekomen. In Den Haag heeft Meavita in totaal 6000 medewerkers in dienst. Volgens Margriet de Lange van vakbond CNV Publieke Zaak staan er bij andere thuiszorgbedrijven in Nederland ook honderden banen op de tocht. Ze vreest dat door bezuinigingen meer werk door minder mensen moet worden uitgevoerd. (ANP)

Links:

Miljoenenverlies leidt ontslag Meavita-topman in

Meavita kondigt patiëntenstop aan

Meavita krijgt WMO-gunning in Den Haag

Meavita, Sensire en Thuiszorg Groningen fuseren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.