Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook regio’s scharen zich achter invoering landelijk EPD

Mario Gibbels
Nadat eerder de beroepsorganisaties en ict-leveranciers hun steun hebben uitgesproken voor invoering van het EPD in 2010, scharen zich nu ook de regio-organisaties achter het landelijk EPD. Zij doen dat in een gemeenschappelijke brief aan minister Klink die morgen tijdens een regiodag zal worden ondertekend en verstuurd.

In totaal zullen vijftien regio’s de brief ondertekenen. Zij stellen dat aansluiting op het landelijk schakelpunt (LSP) voor veel zorgverleners een “reëel perspectief” wordt en dat het gezamenlijk optrekken van het ministerie van VWS, Nictiz, ict-leveranciers en regio-organisaties voor een flinke impuls kan zorgen voor de grootschalige uitrol van het EPD in 2010.

Heel 2010 geldig

In ruil voor hun steun vragen de regio-organisaties aan minister Klink om de subsidieregeling voor aansluiting op het LSP te verlengen met een half jaar. Deze subsidieregeling voor zorgverleners zou eigenlijk halverwege 2010 aflopen. In de gemeenschappelijke uitgangspuntennotitie van de beroepsorganisaties van zorgverleners en het ministerie van VWS die onlangs is vastgesteld, staat al dat de subsidieregeling voor heel 2010 geldig blijft.

De ondertekenende organisaties

De regio-organisaties die de brief zullen ondertekenen zijn: Noord Holland Noord; IC2IT (Zwolle); St. Gerrit (Friesland); RijnmondNet; Arnhem; ZIF (Noord Nederland); Haaglanden; Spitz (Midden Holland); Sleutelnet (Zuid Holland Noord); Noord West Veluwe/Harderwijk; Z-Netwerken Nederland; EZDA Amsterdam; Care-Rin; IZ-Zeeland en Twente/Achterhoek. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.