Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Operatiekamers Amphia veilig

Marit van Os
De operatiekamers van het Amphia Ziekenhuis in Breda zijn dinsdag weer veilig verklaard. Het ziekenhuis liet dat weten naar aanleiding van een nieuwe controle door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Operatiekamers Amphia veilig

Het Amphia Ziekenhuis moest verbeteringen doorvoeren naar aanleiding van een onaangekondigde controle van de inspectie in juli. Die constateerde forse tekortkomingen, onder meer door veel personeelswisselingen. De infectiepreventie was matig, communicatie met de patiënt niet goed en de verplichte dubbele controle bij de productie en het gebruik van geneesmiddelen werd niet altijd toegepast.

Verbeteringen
Om de situatie op de operatiekamers te verbeteren, zijn onder meer extra scholingsbijeenkomsten voor het personeel georganiseerd. Ook controleert het ziekenhuis strenger op naleving van de protocollen door het personeel en worden er vaker veiligheidsrondes op de operatiekamers gehouden. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.