Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opnamestop IC Diakonessenhuis Utrecht

Op de Intensive Care Unit (ICU) van het Diakonessenhuis locatie Utrecht is dinsdag 15 maart Clostridium difficile infectie vastgesteld bij drie patiënten. Daarna is direct een opnamestop afgekondigd.
Opnamestop IC Diakonessenhuis Utrecht

De opnamestop hoort bij een reeks maatregelen die het ziekenhuis neemt om verdere besmetting van patiënten te voorkomen, conform de protocollen en richtlijnen die alle ziekenhuizen in Nederland hanteren. De nog aanwezige patiënten worden na vertrek van de ICU nog enige tijd in strikte isolatie op verpleegafdelingen behandeld en verzorgd. Bij patiënten die in de afgelopen weken op de ICU verbleven, wordt nagegaan of zij ook besmet zijn met de bacterie. In de komende dagen wordt de ICU meerdere malen grondig ontsmet. De verwachting is dat rond 23 maart de ICU weer in gebruik kan zijn.

Bacterie

De Clostridiumbacterie wordt met enige regelmaat in Nederlandse ziekenhuizen aangetroffen. Bij mensen met een verminderde weerstand kan de besmetting tot een infectie leiden. Gezonde mensen die ermee besmet zijn, worden er in principe niet ziek van, maar zij kunnen de bacterie wel overbrengen via handen of kleding. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ziekenhuisbacterie rukt op in Europa

VUmc zet speurhond in tegen bacterie

Gevaarlijke ziekenhuisbacterie rukt op

MRSA-bacterie op ic Sophia Kinderziekenhuis

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.