Overleg Van Rijn en ActiZ over cliëntenstops faalt

Spoedoverleg met staatssecretaris Martin van Rijn van VWS over het geldtekort in de wijkverpleging is wat brancheorganisatie ActiZ betreft mislukt. Steeds meer thuiszorgaanbieders kondigen een cliëntenstop af.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Overleg Van Rijn en ActiZ over cliëntenstops faalt
Foto: iStock

ActiZ was uitgenodigd door staatssecretaris Martin van Rijn van VWS nadat de organisatie vorige week bekend had gemaakt dat zorgverzekeraars thuiszorgaanbieders ‘krankzinnige tariefkortingen‘ opleggen bij de zorginkoop. Het overleg deze week is in de perceptie van ActiZ teleurstellend verlopen. De brancheorganisatie wil dat er nu actie wordt ondernomen, omdat thuiszorgaanbieders het water aan de lippen staat. Maar Van Rijn wil geen extra geld beschikbaar stellen op basis van voorlopige cijfers. Hij wil wachten tot de definitieve omzet 2015 bekend is. Dat is op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2016 het geval. Ook wil Van Rijn dat

4
38

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

 1. @Pvan Zanten.
  Het PGB kent namelijk geen budgetplafond. Het is een wettelijk recht voor iedereen mits wordt voldaan aan drie voorwaarden.Gemeenten moeten dit toestaan en uitbetalen, ongeacht hun beschikbare middelen.
  Het is zeker geen goedkoop reclame maken. Home Instead heeft in de afgelopen 4 jaren feitelijk bewezen kwaliteit te kunnen leveren, gezien de vele positieve reacties van haar klanten.
  Met efficiënte bedrijfsvoering valt nog veel kostenbesparing te realiseren binnen de zorg in Nederland.

 2. Lees alle reacties
 3. Naar mijn idee gaat het er om dat men zich ervan bewust is dat de overheid dit niet kan en wil betalen. De markt is zich aan het ontwikkelen en men kan tegen aantrekkelijke tarieven services inkopen die stukken meer op maat zijn gesneden dan binnen de reguliere thuiszorg. Het heft in eigen handen nemen..dat is toverwoord hier.

 4. Het was toch voorspelbaar dat Actiz en de staatssecretaris hier niet uit zouden komen. De traditionele thuiszorgaanbieders zijn niet in staat om hun organisaties aan te passen en efficiënter en daarmee ook goedkoper diensten te leveren. De staatssecretaris heeft een heldere opdracht; bezuinigen omdat het geld er gewoonweg niet is.
  Ik adviseer mensen die geen lijdend voorwerp willen zijn, maar zelf de leiding willen nemen over hun behoefte aan thuiszorg over te stappen op een PGB en hun thuiszorg in te kopen bij thuiszorgaanbieders aanbieders die wel altijd zorg op maat kunnen leveren zoals Home Instead Thuisservice

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.