Overleg Van Rijn en ActiZ over cliëntenstops faalt

Spoedoverleg met staatssecretaris Martin van Rijn van VWS over het geldtekort in de wijkverpleging is wat brancheorganisatie ActiZ betreft mislukt. Steeds meer thuiszorgaanbieders kondigen een cliëntenstop af.
Overleg Van Rijn en ActiZ over cliëntenstops faalt
Foto: iStock

ActiZ was uitgenodigd door staatssecretaris Martin van Rijn van VWS nadat de organisatie vorige week bekend had gemaakt dat zorgverzekeraars thuiszorgaanbieders ‘krankzinnige tariefkortingen‘ opleggen bij de zorginkoop. Het overleg deze week is in de perceptie van ActiZ teleurstellend verlopen. De brancheorganisatie wil dat er nu actie wordt ondernomen, omdat thuiszorgaanbieders het water aan de lippen staat. Maar Van Rijn wil geen extra geld beschikbaar stellen op basis van voorlopige cijfers. Hij wil wachten tot de definitieve omzet 2015 bekend is. Dat is op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2016 het geval. Ook wil Van Rijn dat

4
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.