Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten Flevoziekenhuis kunnen eigen dossier inzien

Mark van Dorresteijn
Patiënten van het Flevoziekenhuis konden al een afspraak met de dokter maken via internet, maar sinds 22 september kunnen ze via mijnflevoziekenhuis.nl ook hun eigen dossier inzien.

Bij het maken van een afspraak worden de patiënten van het ziekenhuis in Almere via een vragenlijst naar de juiste vakgroep geleid. Vervolgens maakt de patiënt een online afspraak die wordt bevestigd per e-mail of SMS.

Voorbereiding consult

De patiënt heeft ook de mogelijkheid om extra vragen te beantwoorden waarmee de specialist zich kan voorbereiden op het consult. Na het consult wordt de patiënt via SMS of e-mail uitgenodigd om de uitslagen in te zien in zijn eigen dossier en eventueel een vervolgafspraak te maken.

Discussieforum

Het is de bedoeling dat de website nog verder uitgebreid zal worden. Zo wordt het in de toekomst mogelijk dat patiënten thuis een slecht nieuwsgesprek met de dokter nog eens kunnen terugzien met behulp van de webcam. Verder wordt gedacht over het invoeren van een discussieforum voor patiënten.

Mijnflevoziekenhuis.nl

Via mijnflevoziekenhuis.nl zijn nu alle poliklinieken van het Flevoziekenhuis online. Het ziekenhuis heeft zich als doel gesteld dat in 2010 40 procent van de afspraken via internet gaan lopen. (Mario Gibbels – ICTzorg)

Lees ook:

IGZ: ‘Ziekenhuizen verbeteren informatiebeveiliging’

ChipSoft en Siemens beste EPD’s volgens ggz

Buurtzorg draait pilot met nieuw informatiesysteem

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.