Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten in West-Brabant moeite met LSP

Mark van Dorresteijn
Slechts 37,4 procent van de patiënten in West-Brabant geeft toestemming voor uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Zij snappen het LSP onvoldoende, meldt BN de Stem.
Patiënten in West-Brabant moeite met LSP

De huisartsenposten in West-Brabant (Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom) gaan op 21 april over op het LSP. Apothekers gaan op 15 april over. In totaal dragen huisartsen en apothekers zorg voor 680.000 patiënten. Slechts 37,4 procent daarvan heeft toestemming gegeven aan de huisartsen, 41,5 procent vindt het goed dat apothekers het medisch dossier inkijken.

Streven niet gehaald

‘We hebben ons streven niet gehaald’, zegt Esther Moons, voorzitter van de Huisartsenkring West-Brabant en huisarts in Made, tegen het dagblad. ‘We hebben ingezet op vijftig procent aanmeldingen.’ Moons wijdt het aan onduidelijkheid en onzekerheid. ‘Het Landelijk Schakelpunt kent een lange aanlooptijd. Eerst zou er een elektronisch patiëntendossier komen met landelijke dekking. Dat is niet doorgegaan. Nu is er het regionale LSP. Het is voor ons nog net te begrijpen, maar de patiënt snapt het niet meer.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.