Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten tevreden over Spijkenisse MC

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het voormalig Ruwaard van Putten Ziekenhuis doet het twee jaar na het faillissement goed in de ogen van de patiënt. Gemiddelde score op patiënttevredenheid is deze maand een 8,4.
Patiënten tevreden over Spijkenisse MC
Foto: ANP/Arie Kievit

Het gemiddelde cijfer van het afgelopen anderhalf jaar is een 8,3.

Persoonlijke aandacht

Vooral de persoonlijke aandacht en de vakkundigheid scoren hoog. Bestuurder Martin Verveer is erg blij met de resultaten: ‘Het is het bewijs dat wij echt patiëntgerichte zorg verlenen en een prachtig compliment aan al onze medewerkers.’ Het ziekenhuis ziet ook verbeterpunten: de doorlooptijden op de spoedpost kunnen sneller en de polispreekuren moeten niet teveel uitlopen.

Spijkenisse Medisch Centrum

Begin dit jaar moest Verveer een heel andere boodschap brengen. Er was een tekort van zes miljoen euro en er moest 60,5 fte aan personeel uit. Deze mensen zijn overigens allemaal herplaatst in omliggende ziekenhuizen of hebben zelf een andere baan gevonden. Het ziekenhuis is een verrichtingencentrum geworden voor laagcomplexe zorg en richt zich daarnaast op ouderen. Spijkenisse Medisch Centrum werkt samen met het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis. Specialisten uit deze ziekenhuizen draaien poli in Spijkenisse.

Cardiologie

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis kwam in opspraak door een uitzonderlijk hoog sterftecijfer op de afdeling cardiologie. Op 14 november 2012 stelde de Inspectie voor de Gezondheidszorg het ziekenhuis onder verscherpt toezicht en werd de afdeling cardiologie tijdelijk gesloten. Eind juni 2013 ging het Ruwaard failliet. Op 24 juni 2013 is het ziekenhuis in afgeslankte vorm verder gegaan als bv onder een coöperatie gevormd door het Maasstad Ziekenhuis en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Sindsdien heet het Spijkenisse Medisch Centrum.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.