Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PAZIO en PharmaPartners ondertekenen overeenkomst

Annelies Vermeulen
Het gezondheidsportaal PAZIO en ICT-partner PharmaPartners hebben een overeenkomst getekend om het mogelijk te maken dat de huisarts vanuit het eigen informatiesysteem eenvoudig diensten als inzage in het eigen dossier, eConsult, eAfspraak en eHerhaalrecept kan aanbieden aan patiënten.
PAZIO en PharmaPartners ondertekenen overeenkomst

Het huisartsinformatiesysteem Medicom van PharmaPartners sluit als eerste aan op PAZIO. De basistoepassingen eConsult, eAfspraak, eHerhaalrecept en toegang tot het patiëntendossier worden via MijnGezondheid.net gekoppeld met Medicom en volledig geïntegreerd. Handelingen die de patiënt verricht op het gezondheidsportaal PAZIO, zijn direct zichtbaar in Medicom. Vice versa geldt dit ook voor wijzigingen die de huisarts doorvoert in het patiëntendossier.

Standaarden

PharmaPartners levert de technische infrastructuur achter het portaal van PAZIO. Deze infrastructuur is gebaseerd op Eenheid van Taal en algemene standaarden voor ICT. Hierdoor kunnen samenwerkende zorgverleners in de regio naar wens eHealthdiensten van andere ICT-leveranciers toevoegen aan het portaal. PAZIO is een ontwikkeling van het consortium van UMC Utrecht, Imtech, VitaValley, VitalHealth Software en Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentrum. Pilots lopen in het Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentrum, Centrum Huisartsen Schiedam en het Gezondheidscentrum Maarssenbroek. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

PAZIO biedt patiënt en hulpverlener één toegang tot verschillende eHealth toepassingen

Twee miljoen subsidie voor gezondheidsportaal PAZIO

Total Specific Solutions neemt PharmaPartners over

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.