Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Pgb beïnvloedt korting op zorg in natura

Mark van Dorresteijn
Gemeenten mogen niet korten op bestaande pgb-contracten. Zij korten daardoor extra op zorg in natura of richten het pgb anders in. Zo blijkt uit een quickscan van Q-Consult in opdracht van VWS.
Pgb beïnvloedt korting op zorg in natura
Foto: ANP Koen Suyk
Premium

Voor het onderzoek zijn in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De gemeenten hebben ZORGPLICHT en moeten zich daar in ieder geval aan houden. Het pure feit alleen al dat men ZIN gaat minderen omdat ze niet aan bestaande PGB contracten mogen komen geeft te denken: men wist dat er een grote kostenpost aan zat te komen en gaat die nu op de inwoners van Nederland verhalen. Dit is gewoon onbehoorlijk bestuur.
   En een rapportage die pas op de dag van een Algemeen Overleg openbaar wordt gemaakt: wie zijn ze zand in de ogen aan het strooien? Zo kan dat ding, op basis waarvan besluiten worden genomen, dan nog op tijd lezen?

  3. het lijkt er in ieder geval op dat ook de gemeenten niet de betaalbaarheid van de zorg voor de mensen die op zorg zijn aangewezen als richtlijn nemen, maar de betaalbaarheid voor de belastingbetalers die dat (nog) niet zijn.
   nog niet, want velen van hen beseffen niet, dat de kans groot is dat zij op enig moment wel op zorg aangewezen zullen zijn. en dat die zorg er dan niet zal zijn, omdat zij nu de voorkeur geven aan lagere belastingen.

  4. Korten korten en nog eens korten.
   Weet je wie echt de dupe zijn???
   Niet meneer van Rhijn zijn moeder ook al is dat een triest verhaal
   Maar de intramurale niey mondige cliënten met laag niveau of gedragsproblemen.
   WANT DEZE GROEP WORDT KEIHARD AANGEPAKT DOOR DE INSTELLINGEN ZELF.
   Geld verdwijnt en uren worden gekort tot wel 20% van per dag minder voor de cliënt.
   RED JE MAAR WORDT ER GEZEGD!!!!!!
   EEN AB ER UIT T NOORDEN

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.