Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips en VUmc sluiten contract van 3,3 miljoen

Philips gaat alle afdelingen van VUmc, waar het intensief monitoren van patiënten nodig is, voorzien van patiëntbewakingsapparatuur. Met de deal is een bedrag van 3,3 miljoen euro gemoeid. Het technologieconcern won de opdracht na een uitgebreide Europese aanbesteding. Beide organisaties werken ook op andere gebieden al intensief samen.
Philips en VUmc sluiten contract van 3
Foto: ANP Koen Suyk

Met de nieuwe patiëntbewakingsapparatuur, zoals de Philips IntelliVue MX800 met geïntegreerde computer, kunnen de vitale functies, zoals hartslag, lichaamstemperatuur en bloeddruk van patiënten zeer nauwkeurig, altijd en overal worden bewaakt. Daarnaast is ook alle andere relevante klinische patiënteninformatie aan het bed beschikbaar. Zo kan snel en tijdig worden ingespeeld op veranderingen in hun gezondheidstoestand, bijvoorbeeld bij kritische patiënten op de OK, de Intensive Care of de afdeling Hartbewaking. Ook wordt de veiligheid van patiënten tijdens vervoer in het ziekenhuis verhoogd met de geavanceerde kleine mobiele Philips IntelliVue X2 patiëntbewakingssystemen. Daarnaast levert Philips draagbare monitoren voor patiënten die al op de been zijn. Er wordt door Philips een ziekenhuisbreed totaalsysteem voor patiëntenmonitoring gerealiseerd, dat volledig is geïntegreerd met het bestaande ziekenhuis ICT-netwerk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.