Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Principeakkoord over EPD in december opnieuw in ledenraad LHV

Mario Gibbels
De ledenraad van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) zal het principeakkoord tussen het ministerie van VWS en het Bestuurlijk ICT Overleg Zorgverleners (BIOZ) over het EPD in december opnieuw bespreken. Het is dan echter niet zeker of er dan een beslissing genomen zal worden.

De koepels van zorgverleners verenigd in het BIOZ en het ministerie van VWS sloten onlangs een principeakkoord over de verdere invoering van het EPD. Daarin is met name vastgelegd dat de nadruk bij de invoering van het EPD verschuift in de richting van de regio’s. Voorwaarde was wel dat de leden van de LHV hun goedkeuring zouden geven aan het akkoord. Vorige week stond het principeakkoord op de agenda van de ledenraad, maar daarbij zijn volgens een woordvoerder van de LHV alleen de voors en tegens besproken.

Principeakkoord

Het principeakkoord was slechts kort van tevoren bekend geworden en de leden van de ledenraad willen het eerst nog met hun achterban bespreken in de verschillende kringledenvergaderingen. Het akkoord zal tijdens de ledenraad in december opnieuw besproken worden maar het is niet zeker of er dan een beslissing genomen zal worden, aldus de LHV-woordvoerder. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.