Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Radboud bespaart miljoen met nieuwe medische pc

Mark van Dorresteijn
Het UMC St Radboud en LG hebben een medische pc ontwikkeld die geschikt is voor ruimten waar strenge hygiënevoorschriften gelden. Door de inzet van de nieuwe medische zero client verwacht het UMC St Radboud uiteindelijk meer dan een miljoen euro te besparen.
Radboud bespaart miljoen met nieuwe medische pc

Deze  nieuwe client is zes keer goedkoper dan een gemiddelde medische pc en biedt meer efficiency-voordelen. De ontwikkeling komt voort uit de voorbereiding op de komst van het nieuwe elektronisch patiëntendossier EPIC, waar het ziekenhuis eind oktober live mee start. In het Radboud staan momenteel  550 medische pc’s.

Voordelen

Naast de enorme kostenbesparing zal ook de inzet van dezelfde monitoren overal in het ziekenhuis veel voordelen opleveren. Gegevens worden overal op dezelfde manier gepresenteerd op grotere beeldschermen, van operatiekamer tot kantoor, van bed tot behandelkamer. Een ander praktisch voordeel is dat een zero client geen computerkast heeft die op of onder het bureau staat, hierdoor nemen de nieuwe computers minder ruimte in dan een standaard pc. Doordat de zero client nauwelijks beheer met zich meebrengt en minder stroom verbruikt, zijn ze veel goedkoper dan standaard pc’s.

Zero client

Een zero client is een computer zonder eigen besturingssysteem. Via het netwerk benadert deze speciale computer het besturingssysteem waarop alle applicaties en software beschikbaar zijn. Doordat applicaties en software niet lokaal geïnstalleerd zijn maar juist centraal benaderd worden, kunnen gebruikers gemakkelijker en sneller wisselen van werkplek. Medische pc’s bestaan al langer en zijn geschikt gemaakt voor gebruik in operatiekamers en op de Intensive Care. De toepassing van een zero client binnen deze strenge medische kaders is nieuw.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.