Radboudumc volgt COPD-patiënten met slimme pleister

Het Radboudumc en Philips gaan COPD-patiënten uitrusten met een nieuwe digitale oplossing die onder meer gebruikmaakt van slimme pleisters om patiënten continu te monitoren. Patiënten en hun artsen hebben daardoor altijd en overal inzicht in de gezondheidstoestand.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jeroen Tas en Lucien Engelen
Jeroen Tas en Lucien Engelen

De twee organisaties presenteerden gisteren een eerste prototype op Dreamforce 2014 in San Francisco, de jaarlijkse conferentie van Salesforce.com, wereldwijd de grootste leverancier van CRM-oplossingen en partner van Philips bij de ontwikkeling van een grootschalig digitaal zorgplatform.

Slimme pleister

In de nieuwe situatie krijgen patiënten met chronische obstructieve longziekten (COPD) bij vertrek uit het ziekenhuis een zorgpatch, ook wel slimme pleister genoemd. Hiermee worden dag en nacht gegevens verzameld over de mate van fysieke activiteit, het ademhalingsritme, het hartritme en variaties in de hartslag. De gegevens worden via de cloud naar het nieuwe HealthSuite gezondheidsplatform van Philips gezonden waar

2
356

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.