Rechter blokkeert overname LangeLand

Het gerechtshof in Amsterdam heeft een streep gezet door de overname van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer door Fundis (voorheen Vierstroom).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Rechter blokkeert overname LangeLand
Foto: Lange Land Ziekenhuis

Het hof bepaalde dat de investeringsmaatschappij het belang in het ziekenhuis moet intrekken vanwege de financiële risico’s.

Overnameplannen

Het noodlijdende LangeLand Ziekenhuis leek vorig jaar gered toen zorgorganisatie Vierstroom en de medische staf van het ziekenhuis aankondigden de zorginstelling gezamenlijk over te nemen. Het LangeLand leed de afgelopen jaren miljoenen euro’s verlies.

Regiovisie

Fundis liet weten de uitspraak te betreuren en zich te beraden op volgende stappen. ‘Aan het besluit van Fundis om te investeren in Het LangeLand Ziekenhuis ligt een regiovisie op de gezondheidszorg in Zoetermeer en omgeving ten grondslag. Deze visie is ontwikkeld door Het LangeLand Ziekenhuis, Groene

0
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.