Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Richtlijnen moeten vergelijkingssites voor zorgverzekeraars verbeteren’

Directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl roept op tot meer transparantie bij vergelijkingssites voor zorgverzekeraars. Volgens Hordijk is het nu nog vaak onduidelijk waarom een verzekeraar bij sites als winnaar uit de bus komt.
‘Richtlijnen moeten vergelijkingssites voor zorgverzekeraars verbeteren’

De Autoriteit Financiële Markten (AFM ) analyseert op dit moment de markt van vergelijkingswebsites voor financiële producten. Deze markt vertoont flinke groei en vanwege deze wildgroei is het de consument niet altijd duidelijk wie de oprichter van de site is, op welke criteria de site filtert en waarom een bepaald product bovenaan staat. Hordijk van Verzekeringssite.nl loopt op de uitkomst van de AFM-analyse vooruit door een pleidooi te houden voor betere richtlijnen.

Aanvullende verzekering

“Vergelijkers zijn een heel stuk verbeterd sinds ik in 2000 uit frustratie verzekeraars online ben gaan vergelijken”, zegt Hordijk. “Maar met name bij de vergelijking van zorgverzekeraars is het nog steeds niet altijd duidelijk waarom de ene beter is dan de andere.” De moeilijkheid bij zorgverzekeraars zit volgens de directeur in het feit dat basispakketten redelijk goed vergelijkbaar zijn, maar aanvullende verzekeringen veel lastiger naast elkaar te leggen zijn.

Premie

Richtlijnen om dit probleem op te lossen heeft Hordijk al geformuleerd. Als consument moet het in een oogopslag duidelijk zijn wie er achter een site zit en hoe deze partij geld verdient. Bovendien moet duidelijk zijn welke verzekeraars vergeleken worden en waarom sommige verzekeraars niet op de site staan. Daarbovenop moet helder gemaakt worden hoe de premie tot stand komt bij de vergelijking. Aandacht voor factoren als de kwaliteit en klanttevredenheid zijn ook belangrijk. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ziektekostenverzekering militairen gegund aan Univé

Vergelijkingssite als ‘kwaliteitsinstrument’

Verzekerden beoordelen zorgverzekeraar op daden

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.