Schippers bij aftrap ‘Verstandig kiezen’

De Orde van Medisch Specialisten en ZonMW lanceren op 17 april de campagne ‘verstandig kiezen’ op het Zorgvisie congres Sturen op gepaste zorg. Minister Edith Schippers van VWS zal spreken over het terugdringen van verspilling in de zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Schippers bij aftrap ‘Verstandig kiezen’
Foto: VWS

Met de campagne ‘verstandig kiezen’ treden de medisch specialisten in de voetsporen van hun Amerikaanse collega’s. In Amerika heeft de campagne Choosing wisely geresulteerd in een not-to-do-lijst van behandelingen. Ook de Orde is bezig met een lijst van zinloze ingrepen. De eerste bevindingen zullen worden gepresenteerd op het congres Sturen op gepaste zorg, dat Zorgvisie samen organiseert met de Orde en ZonMW.

Sturen op gepaste zorg

Op het congres Sturen op gepaste zorg zullen lanceren Marcel Daniëls, voorzitter Raad Kwaliteit van de Orde  en Henk Smid,  directeur ZonMw, de campagne ‘Verstandig kiezen’. De campagne ondersteunt medisch specialisten en

0
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.