Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers krijgt 4000 bezuinigingssuggesties

Een oproep van minister Edith Schippers van VWS om mee te denken over welke behandelingen uit het zorgpakket kunnen, heeft bijna 4000 reacties opgeleverd. Daarvan hadden er 807 daadwerkelijk betrekking op het verzekerde pakket. Het ministerie van VWS heeft dat maandag bekendgemaakt. De reacties komen van burgers maar ook van beroepsorganisaties en andere 'veldpartijen'.
Schippers krijgt 4000 bezuinigingssuggesties

De oproep in het tv-programma Buitenhof deed de minister begin februari. Sindsdien heeft het kabinet een akkoord gesloten met de huisartsen, waardoor voor 1,2 miljard euro van de vereiste bezuinigingen al is ingevuld. Er moet nog een bedrag van driehonderd miljoen gevonden worden. Schippers zal de binnengekom en suggesties voorleggen aan het College voor Zorgverzekeringen (CVZ).

Zwangerschap
De top vijf van categorieën waarover suggesties binnengekomen zijn betreffen: Vruchtbaarheid, zwangerschap en bevalling, Alternatieve zorg, Preventie, Levensstijl en Keuzevrijheid pakket. In een analyse gaat Schippers in op de reacties die sterk uiteen lopen en vaak tegenstrijdig blijken te zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.