Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers laat EPD-debacle onderzoeken

Mario Gibbels
Op verzoek van minister Schippers van VWS gaat de NSOB het debacle rond het elektronisch patiëntendossier onderzoeken.
Schippers laat EPD-debacle onderzoeken

 

Schippers wil lessen kunnen trekken uit het hele EPD-proces met het oog op eventuele toekomstige grootschalige ICT-achtige implementatietrajecten in de zorg, meldt het blad Skipr.

De verschillende partijen

De onderzoekscommissie van NSOB zal zich buigen over de rol van VWS, de Tweede en Eerste Kamer, NICTIZ en CIBG. Daarnaast wordt in kaart gebracht wat de invloed is geweest van koepel- en patiëntenorganisaties, ICT-leveranciers, het College Bescherming Persoonsgegevens, de inspectie en de media.

Strategie

Het onderzoek zal zich specifiek richten op de beleidstrategie van het ministerie van VWS, waarbij, volgens Skipr, “sprake was van een drieledige rol: faciliteren, stimuleren en wettelijk verankeren”. In het verlengde hiervan onderzoekt de commissie de gehanteerde implementatiestrategie van het ministerie en NICTIZ, en bekijkt de effectiviteit van het gebruikte governance-model.

Politiek voldoende gïnformeerd?

De commissie zal ook onderzoeken of het EPD-traject voldoende gemonitord, geëvalueerd en ge-audit is. En de vraag die niet zal ontbreken is: is de politiek tijdig en in voldoende mate is geïnformeerd?

Meer weten?

Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.