Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers wil EMA naar Nederland halen

Redacteur Zorgvisie
Het kabinet wil dat het Europese geneesmiddelenagentschap EMA (European Medicines Agency) gehuisvest wordt in Nederland. Dat hebben minister Schippers en Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) bekendgemaakt.
schippers.jpg

Nederland heeft zich kandidaat gesteld voor de vestiging van EMA. Er moet een nieuwe vestigingsplaats gevonden worden voor het agentschap, omdat het door de Brexit moet vertrekken uit Londen.

Het kabinet denkt dat Nederland ‘bij uitstek geschikt’ is als vestigingsplaats voor EMA. ‘Dit bovenal vanwege de zeer goede internationale bereikbaarheid van ons land voor de vele bezoekers, de eveneens zeer goede voorzieningen zoals huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en openbaar vervoer voor de medewerkers van EMA en door de algemene beheersing van de Engelse taal’, staat in een persbericht te lezen. Het plan is om het agentschap in de buurt van Schiphol te plaatsen. Uiteindelijk is het aan de Europese Raad om te beslissen in welk land EMA zal worden gevestigd na de Brexit.  

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.