Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sint Franciscus Vlietland Groep een feit

Het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam en het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam gaan per 1 januari 2015 juridisch fuseren. Door deze combinatie ontstaat de Sint Franciscus Vlietland Groep.
Sint Franciscus Vlietland Groep een feit

De locaties van de fusieziekenhuizen blijven de oorspronkelijke namen houden. De nieuwe groep heeft 4.200 medewerkers en bijna driehonderd medische specialisten die ziekenhuiszorg leveren aan 400.000 inwoners op de Noordoever van de Maas in Rotterdam. Het ziekenhuis laat in een persverklaring weten dat  patiënten de keuzevrijheid houden over naar welk ziekenhuis of buitenlocatie zij willen gaan. ‘Uitgangspunt hierbij is dat de zorg zoveel als mogelijk dichtbij is, maar geconcentreerd wordt als het nodig is. Door de concentratie van zorg ontstaat er meer expertise op één locatie waardoor de kwaliteit en de efficiëntie zorg daar verder toeneemt.’

Samenwerking

De Sint Franciscus Vlietland Groep gaat inzetten op samenwerking met andere zorgaanbieders. Dat geldt voor zowel de eerstelijnszorg, de thuiszorg en verpleeghuiszorg, als voor derdelijnszorg. ‘De bestaande samenwerkingsrelaties van beide ziekenhuizen met andere zorgaanbieders blijven intact en worden gerespecteerd’, zo staat in de persverklaring te lezen.

Hooggespecialiseerd

Het Sint Franciscus Gasthuis is sinds 2008 een Topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) en biedt hooggespecialiseerde zorg en investeert voortdurend in innovaties, opleidingen en onderzoek. Het Vlietland Ziekenhuis behaalde in 2013 het keurmerk ‘Seniorvriendelijk ziekenhuis’ en heeft een speciaal geriatrisch team.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.