Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sint Lucas Andreas verwijst via ZorgDomein

Sarah Berends
Huisartsen kunnen met verwijsapplicatie ZorgDomein hun patiënten doorverwijzen naar het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) in Amsterdam.
Sint Lucas Andreas verwijst via ZorgDomein
Foto: Arno Massee

Met de digitale verwijsapplicatie ZorgDomein kiest de huisarts samen met de patiënt voor een ziekenhuis op basis van actuele informatie over onder andere zorgaanbod, toegangstijden en verwijscriteria.

Consult

Het SLAZ krijgt bij een digitale doorverwijzing voorafgaand aan het consult te zien wat de verwijsreden is met de benodigde informatie en kan de patiënt daardoor bij de juiste arts of voor het juiste spreekuur of onderzoek inplannen.

Efficiëntie

Volgens Willy Klopper, projectleider ZorgDomein in het SLAZ, biedt goed doorverwijzen voordelen voor alle betrokkenen: ‘De patiënt komt via ZorgDomein direct op het juiste spreekuur terecht en kan zich voorbereiden op het consult of onderzoek. Dat scheelt de patiënt niet alleen tijd en ongemak, maar zorgt ervoor dat het gehele traject efficiënter verloopt. Een ander voordeel is dat de specialist voorafgaand aan het consult al beschikt over een digitale verwijsbrief met alle benodigde informatie voor een goed consult.’

Diagnostiek

Naast digitaal doorverwijzen kan de huisarts via ZorgDomein in het ziekenhuis ook diagnostiek aanvragen voor radiologie, functieonderzoek en endoscopisch maag- en darmonderzoek.

Epd / LSP

Medische gegevens vanr patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.