Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Slotervaartziekenhuis stelt nieuwe directie aan

Mark van Dorresteijn
Loek Winter en Willem de Boer vormen per 1 februari 2014 de nieuwe directie van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. De MC Groep, sinds 30 december 2013 enig aandeelhouder van het ziekenhuis, heeft tot deze wijziging van de bestuurssamenstelling besloten.
Slotervaartziekenhuis stelt nieuwe directie aan
Foto: MC Groep

Binnen de directie zal Winter zich gaan bezighouden met medische zaken en de De Boer zal zich gaan concentreren op de bedrijfsvoering en financiële zaken. Per 1 maart zal Tim Roldaan, apotheker, worden toegevoegd aan de directie en per 1 mei 2014 zal Philipp Jan Flach, arts en bedrijfskundige, worden toegevoegd aan de directie van het Slotervaartziekenhuis.

Continuïteit

De MC Groep heeft grote waardering voor de manier waarop Jos Beijnen en Dees Brandjes hun werkzaamheden als bestuursleden van het Slotervaartziekenhuis in de afgelopen periode verricht hebben. Mede door hun inzet is de continuïteit en kwaliteit van de zorg door het Slotervaartziekenhuis ook in de toekomst gewaarborgd. Beijnen zal zijn functie als ziekenhuisapotheker-klinisch farmacoloog-opleider en hoofd van de ziekenhuisapotheek van het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek voortzetten, terwijl de heer Dees Brandjes verbonden blijft aan het Slotervaartziekenhuis als internist-opleider en hoofd van de afdeling Interne Geneeskunde.

Roldaan

Roldaan werd in 2013 genomineerd voor de verkiezing Talent van het Jaar 2013 van Zorgvisie. Hij werd genomineerd vanwege een project voor de inkoop van zelfbereide cytostatica en reumamedicijnen. Hij wist de verspilling van medicijnen terug te brengen tot bijna nul.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.