Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SP: ‘Bestuur Philadelphia moet onder curatele’

Een externe deskundige moet onderzoeken hoe ernstig de financiële situatie van Philadelphia Zorg is. Met grote spoed is een accountant ingeschakeld, heeft ABVAKABO-bestuurder Jan Kramer gisteren na afloop van het overleg met de raad van bestuur laten weten.

Kramer zegt tijdens het gesprek geen beeld te hebben gekregen hoe hoog de tekorten zijn van de al maanden in moeilijkheden verkerende zorginstelling. Philadelphia bevestigde vorige week dat er afgelopen maanden twintig miljoen euro verlies is geleden.

Dat komt door de hoge salariskosten en verplichtingen in vastgoedprojecten. Met een herstelplan wil Philadelphia 350 van de 9500 arbeidsplaatsen afstoten. Philadelphia heeft de zorg voor ruim elfduizend gehandicapten.

Curatele

Staatssecretaris Bussemaker komt met een brief over de zaak. De bewindsvrouw is daartoe dinsdag aangezet door de SP, die wil dat het kabinet Philadelphia helpt en de raad van bestuur onder curatele plaatst. (ANP)

Lees ook:

OR Philadelphia schort juridische stappen op

Nieuw onderzoek inzet gesprek bonden en Philadelphia

Philadelphia schrapt 330 arbeidsplaatsen door malaise

Vakbond staakt overleg met Philadelphia Zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.