Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Storing UMC Groningen: EPD platgelegd

Mario Gibbels
Het UMC Groningen (UMCG) heeft vrijdagmiddag het hele ict-netwerk platgelegd om te kunnen onderzoeken waarom de infrastructuur instabiel is, zo meldt Computable.

Op woensdag 3 maart jongstleden kwam een hardwareprobleem aan het licht dat meerdere belangrijke medische en administratieve systemen instabiel maakte. De belangrijkste processen lopen voorlopig handmatig, waardoor patiënten geen last ondervinden. “De afgelopen anderhalve dag was mondjesmaat verbetering zichtbaar. Het leek erop dat alles een beetje stabieler werd”, aldus een woordvoerster tegenover Computable. Maar het uiteindelijke probleem was hiermee niet opgelost. Daarom is besloten het hele netwerk plat te leggen.

Getroffen

Systemen die getroffen zijn door het probleem: de automatische verwerking van röntgenfoto’s en ct-scans en de koppeling daarvan aan de patiëntgegevens, het elektronisch patiëntendossier en het facturatiesysteem. Ook de systemen voor elektronische recepten en voor laboratoriumaanvragen zijn getroffen. Zo’n beetje alle ict’ers van het ziekenhuis, 100 tot 150 man, zijn ingeschakeld om de oorzaak van de storing te achterhalen, de systemen te herstellen en in die daarna de gaten te houden. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.