Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Strafkorting dreigt voor ziekenhuizen voor 2012

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De omzet van ziekenhuizen is gedaald in 2012, waardoor ze voor honderden miljoenen euro’s te veel beroep op een overgangsregeling. Als het budgettair kader zorg wordt overschreden, zullen ze via het macrobeheersinstrument de rekening zelf moeten ophoesten.
Strafkorting dreigt voor ziekenhuizen voor 2012
Foto: ANP - Lex van Lieshout
Premium

De overgangsregeling is in het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Wellicht zou Barbara Baarsma wat meer licht op deze zaak kunnen laten scheiden. Zij was verantwoordelijk voor het advies dat de samenleving nu mogelijk ruim 500 miljoen euro zou kunnen gaan kosten. Goed, prof. Baarsma heeft er wel mooi een NVZ-penning aan overgehouden, maar de Nederlandse burgers lijken er bekaaid vanaf te komen.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit gedrag van ziekenhuizen was te verwachten toen duidelijk werd dat de ziekenhuizen grotendeels met een vast budget zouden worden gefinancierd. Degene die nu nog roept dat de eigen bijdragen hebben geleid tot een daling van de patiëntenaantallen moet zich in een hoekje gaan zitten schamen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.