Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Strengere eisen aan zorgbestuurders

De eisen aan zorgbestuurders worden strenger. Ze moeten bij hun aantreden een Verklaring omtrent het gedrag overleggen. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van VWS hebben dat vandaag bekendgemaakt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Strengere eisen aan zorgbestuurders

Ze nemen de maatregel na diverse incidenten met zorgbestuurders. Bij onder meer het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse en het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam raakten bestuurders in opspraak. Hetzelfde gebeurde bij de zorginstelling Novo.

Kwalitatieve zorg

Schippers en Van Rijn kondigen verder aan dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bij nieuwe zorgaanbieders een toets gaat uitvoeren om te zien of ze aan de eisen voldoen. Ook krijgen cliënten meer inspraak in het beleid van een zorgaanbieder. Kwalitatief goede en betaalbare zorg moet voor iedere Nederlander bereikbaar zijn, aldus Schippers en Van Rijn. Hun departement is het eerste dat

4
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ”Zorgbestuurders moeten bij hun aantreden een Verklaring omtrent het gedrag overleggen. ”
    Was die plicht er dan nog niet?
    Iedere ziekenverzorgster moet die VOG al jaren overleggen voordat ze aan het werk mag.En bij ontslag volgt dan ook nog eens geen gouden handdruk.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.