Strengere eisen aan zorgbestuurders

De eisen aan zorgbestuurders worden strenger. Ze moeten bij hun aantreden een Verklaring omtrent het gedrag overleggen. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van VWS hebben dat vandaag bekendgemaakt.
Strengere eisen aan zorgbestuurders

Ze nemen de maatregel na diverse incidenten met zorgbestuurders. Bij onder meer het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse en het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam raakten bestuurders in opspraak. Hetzelfde gebeurde bij de zorginstelling Novo.

Kwalitatieve zorg

Schippers en Van Rijn kondigen verder aan dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bij nieuwe zorgaanbieders een toets gaat uitvoeren om te zien of ze aan de eisen voldoen. Ook krijgen cliënten meer inspraak in het beleid van een zorgaanbieder. Kwalitatief goede en betaalbare zorg moet voor iedere Nederlander bereikbaar zijn, aldus Schippers en Van Rijn. Hun departement is het eerste dat

4
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.