SVB neemt toekenningstaak pgb van 42 gemeenten over

Wanneer gemeenten hun budgethouders niet op tijd een toekenningsbericht kunnen sturen voor een pgb in 2016, zal de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die taak van hen overnemen. Die opdracht geeft staatssecretaris Martin van Rijn aan de SVB. Ondertussen maken cliëntenorganisaties en Kamerleden zich grote zorgen over de uitvoering van het pgb in 2016.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
SVB neemt toekenningstaak pgb van 42 gemeenten over
Foto: iStock

Gemeenten hebben tot 12 december aanstaande om de zogenoemde toekenningsberichten te versturen. Die berichten zijn nodig voor budgethouders om een persoonsgebonden budget (pgb) in de Wmo te kunnen krijgen volgend jaar. Een aantal gemeenten lukt dat niet op tijd. Daarom laat de staatssecretaris de SVB dit overnemen. Op het Algemeen Overleg vandaag over de invoering van het trekkingsrecht van de pgb zegt GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman hierover: ‘De staatssecretaris moet interveniëren bij 42 gemeenten om ervoor te zorgen dat mensen in 2016 hun pgb in de Wmo krijgen. Ik vrees dat de uitvoering van het pgb in 2016 weer een zooitje

1
32

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.