Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SVB stelt nieuwe bestuurder aan voor pgb-problemen

Coen van de Louw wordt lid van de raad van bestuur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hij gaat hij zich daar tijdelijk bezighouden met persoonsgebonden budgetten (pgb's).
SVB stelt nieuwe bestuurder aan voor pgb-problemen
Foto: Algemene Bestuursdienst

Van de Louw verzorgt de contacten hierover met de ministeries Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Aanleiding zijn de problemen rond de betaling van pgb’s, zo meldt de Algemene Bestuursdienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Van de Louw heeft vijf jaar voor de Inspectie gewerkt, als directeur Analyse, Programmering en Signalering en hiervoor als directeur Werk en Inkomen. Daarvoor leidde hij onder meer de Dienst Werk en Inkomen in Amsterdam en de Belastingdienst-Haaglanden. Coen van de Louw studeerde Fiscale Economie aan de Katholieke Universiteit Brabant.

Persoonsgebonden budget

Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over het persoonsgebonden budget (pgb). Een pgb is een bedrag waarmee mensen zelf de zorg kunnen regelen. Er zijn nu 2 soorten pgb’s. Het pgb-AWBZ is voor persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding of kortdurend verblijf. Het pgb-Wmo is voor wie hulp nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen. In 2015 komen daar nog 2 pgb’s bij: het pgb-Jeugdwet en het pgb-Zvw.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.