Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Thebe neemt afscheid van 145 medewerkers

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Thebe ontslaat per 1 september 145 medewerkers zodat zij goede zorg in de toekomst kunnen garanderen. De ontslagen vallen vooral binnen de ondersteunende diensten.
Thebe neemt afscheid van 145 medewerkers

Volgens Thebe heeft de reorganisatie te maken met bezuinigingen van het kabinet in combinatie met relatief hoge overhead. ‘Bij Thebe is 23 procent van de organisatie ondersteunend aan de zorg, terwijl dit bij een gemiddelde organisatie in de zorg 15 procent is. Wil Thebe de zorg goed, maar eenvoudig en betaalbaar houden, dan moet de organisatie eenvoudiger worden.’

Geen akkoord met vakbonden

De gesprekken tussen de raad van bestuur van Thebe en de vakbonden hebben geen sociaal plan opgeleverd. Een afvaardiging van de centrale ondernemingsraad van Thebe was bij alle gesprekken aanwezig. Zowel de raad van bestuur als de vakbonden hadden de intentie om er gezamenlijk uit te komen. Maar in de ogen van de raad van bestuur van Thebe zijn de kosten van de eisen van de vakbond onbetaalbaar. Thebe kijkt hierbij naar haar vermogenspositie en de overheidsmaatregelen die in de nabije toekomst verwacht worden.  De continuïteit van de zorg mag niet in gevaar komen. Daarnaast houdt Thebe ook de rechten en belangen van de overige ruim 8.000 medewerkers in het oog. Daarom heeft de raad van bestuur nu zelf een sociaal statuut opgesteld dat mede gebaseerd is op de onderhandelingen met de vakbond.

Thebe

Thebe is een zorg- en dienstverleningsorganisatie voor alle inwoners van Midden- en West-Brabant. Thebe biedt een breed dienstenpakket voor jong en oud. Van kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, hulp bij het huishouden, thuiszorg tot zorg in onze 20 woonzorgcentra. Er werken circa 8.500 medewerkers bij Thebe.

2 REACTIES

  1. We zijn nog niet zover in Nederland — ondanks de mond vol over openheid — dat bijvoorbeeld hier in het geval van Zorgorganisatie Thebe DUIDELIJK wordt gemeld:
    2 directieleden minder, 1 RvT-lid minder (die krijgt ook een flinke vergoeding), 3 managementleden minder, 3 keukenhulpen, 5 schoonmaakdienst, 7 facilitair, 2 techn dienst (vaak overbemand omdat de directie niet deskundig is om te bepalen hoeveel er dat moeten zijn), 37 verzorgenden en ga zo maar door.
    Als men dat niet kan, heeft men het plan niet integraal doorgedacht en is het een kreet om naar ALLEEN naar bestuursinzicht hier acties te ondernemen.
    Wat zegt mij het woord ONDERSTEUNENDEN; dat bergt in zich een vrijbrief voor de directie dat men min of meer kan doen wat men wil.

  2. Lees alle reacties
  3. Hoezo ”RELATIEF ” hoge overhead ? Hoezo ”ondersteunend ‘ ? Te vaak drukkend ,en niet alleen op het budget . Het is een afspiegeling van onze r-overheid . Van die ”onmisbare ” overhead , moest een instellingsarts eens duidelijk maken wat hij zoal deed ? ? Zijn antwoord : hetzelfde als jullie………..: HINDERLIJK IN DE WEG ZITTEN !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.