Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top-10: Meest gelezen zorg-ict nieuws 2014

Mark van Dorresteijn
Een overzicht van de best bekeken artikelen in 2014. De interesse ging vooral uit naar e-health en epd’s in ziekenhuizen. Ook Zora de zorgrobot verdiende een plek in het overzicht, door eenzame ouderen te troosten.
Top-10: Meest gelezen zorg-ict nieuws 2014
Foto: RGB Stock

1. Zorgverzekeraars gaan e-health opdringen

Zorginkopers verlangen steeds vaker dat e-health een betekenisvolle functie heeft in het zorgproces. Doen zorgaanbieders daar niet aan mee, dan krijgen zij geen contract meer.
Lees het artikel

2. Ziekenhuizen zoeken massaal nieuw epd/zis

Circa veertig procent van de ziekenhuizen heeft plannen om over te stappen op een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd) of ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS).
Lees het artikel

3. ‘Epic vereist totaal andere werkwijze’

Met Epic start een nieuwe periode in het Radboudumc. Tientallen losse systemen worden vervangen door het totaalpakket Epic. Ronald Petru, CMIO bij het Radboudumc, legt uit dat de nieuwe werkwijze een enorme omslag is voor de zorgprofessionals.
Lees het artikel

4. UMC Utrecht zet reuzenstap met e-health

Het UMC Utrecht maakt de komende jaren een flinke digitaliseringsslag. Het ziekenhuis wil ruim 320.000 patiënten toegang geven tot een online portaal inclusief medisch dossier.
Lees het artikel

5. Vijftig gemeenten melden niets over transitie

Ruim 120 gemeenten informeren hun burgers nauwelijks over de veranderingen in de zorg. Vijftig gemeenten melden zelfs helemaal niets over de decentralisatie.
Lees het artikel

6. Radboudumc worstelt met Epic

Zorgprofessionals in het Radboudumc zijn ontevreden over het epd-systeem Epic. Het nieuwe systeem, dat in oktober 2013 werd geïmplementeerd, leidt tot veel fouten en gebruikers zijn ontevreden.
Lees het artikel

7. Commissie-Elias: Landelijk EPD faalde in elk opzicht

Bij de ontwikkeling van het landelijke epd ontbrak goede informatie over planning en budget. Daarnaast waren de processen niet onder controle. Dat concludeert de commissie-Elias in een parlementair onderzoek naar ict-projecten bij de overheid.
Lees het artikel

8. Zora de zorgrobot troost eenzame ouderen

Huize Elisabeth in Vught experimenteert met een zorgrobot. Ouderen zien haar als vriendin.
Lees het artikel

9. Overzicht epd-systemen in de ggz 2014: user domineert

Het pakket USER van Impulse Info Systems domineert de markt. Maar liefst een kwart van de ggz-aanbieders gebruikt het. mijnQuarant van PinkRoccade Healthcare volgt op gepaste afstand.
Lees het artikel

10. Siemens verkoopt epd/zis aan Cerner

Siemens heeft de afdeling Health Services (HS), waar Soarion en i.s.h. MED onder vallen, verkocht aan het Amerikaanse bedrijf Cerner.
Lees het artikel

Het jaar 2013

Benieuwd wat de best gelezen zorg-ict berichten waren in 2013?

Bekijk het overzicht 2013

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.