Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties12

Top-50: Karel Verwey best verdienende bestuurder

Mark van Dorresteijn
Karel Verweij, bestuurder bij zorginstelling Cordaan is over 2012 de best verdienende bestuurder in de ouderenzorg. In totaal ontvingen vijftig bestuurders meer dan de Balkenendenorm van 193.000, zo blijkt uit cijfers van vakbond Abvakabo FNV.
Top-50: Karel Verwey best verdienende bestuurder
Premium

Bovenaan de Actiz-50 lijst staat

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  12 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @Adje rem. Geweldig adrem Ad maar Holleeder komt niet in deze lijst voor.
   A) omdat hij geen bestuurder is van een zorg instelling of minister van zorg of staatssecretaris van zorg en (niet of)
   B) omdat hij niet crimineel genoeg is
   C) Hoe gek het ook klinkt; Holleeder spaart de medemens die ziek hulpbehoevend of gehandicapt is, omdat die het al erg genoeg hebben
   (trouwens er is nu een nieuwe string: Holleeder)
   Slaap maar lekker door en laat die oude zieke en gehandicapte mensjes maar verrekken, ondanks dat wij daar zoveel aan te danken hebben.

  3. Er zal ook een onderzoek moeten komen naar het inkomen van de directeur van Actiz, de heer Ad Koster. Woont in een kast van een huis. Gisteren getoond tijdens het programma: ‘Een tegen honderd’. Hij ontving ruim 1,1 miljoen euro van de postcode loterij.

  4. Voor wat het waard is: via iemand die bij een gemeente werkt: die geeft aan dat er al jaren bekend is dat 3,5 miljard in de AWBZ niet te vinden meer zijn gewoon weg….Wellicht dat de actie van KRO Brandpunt helderheid gaat brengen waar dat geld naar gestroomd is? 40 % van de kosten gaat naar management 60% naar de zorg!

  5. WNT gaat per 01 jan 2013 in. Wat zou helpen is transparantie in deze lijst:
   * vermelden van salaris (x aantal maanden)
   * apart vermelden eenmalige uitkeringen (ontslag, vakantieuren)
   * vermelden afbouwregeling per jaar + afloopdatum
   Dit zou in de jaarverslagen kunnen worden opgenomen en geeft meer duidelijkheid voor iedereen. Overigens begrip voor de emoties.

  6. Voer bij wet een verplichte CAO in. Stel bij grotere organisaties meerdere bestuurders aan. Meer bestuurders aan het werk. Laten we sociaal zijn. Geen valse prikkels. Nu wordt beloond dat organisaties in de prut worden bestuurd en nog duurdere bestuurders de organisaties uit de prut moeten halen.

  7. Ja dit doet ActiZ pijn. Nu benadrukt ActiZ dat de leden zich wel aan de wet houden. Dat zal wel kloppen, maar moreel gezien zijn deze vergoedingen niet te verdedigen. Over enkele jaren is de wet strenger, maar die wet heeft vele gaten. Zo kunnen er gemakkelijk constructies bedacht worden met interim-contracten, lange opzegtermijnen en BV constructies waardoor de wet kan worden omzeild. Op dit moment buigt menig RvT zich over dergelijke constructies. Ik ben benieuwd of al die creatieve constructies worden geaccepteerd door ActiZ. 100 euro van mij zegt van wel.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.