Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Top-50: Karel Verwey best verdienende bestuurder

Karel Verweij, bestuurder bij zorginstelling Cordaan is over 2012 de best verdienende bestuurder in de ouderenzorg. In totaal ontvingen vijftig bestuurders meer dan de Balkenendenorm van 193.000, zo blijkt uit cijfers van vakbond Abvakabo FNV.
Top-50: Karel Verwey best verdienende bestuurder

Bovenaan de Actiz-50 lijst staat Karel Verwey van zorginstelling Cordaan in Amsterdam. Die organisatie moest het afgelopen jaar honderden thuiszorgmedewerkers ontslaan. Ook werd woensdag een verpleeghuis onder verscherpt toezicht gesteld, omdat de zorg voor cliënten niet op orde is. Verwey kreeg in 2012 inclusief ontslagvergoeding 560.000 euro.

Aarts en Van der Kolk

Op de tweede plek staat Joep Aarts, voormalig bestuurder van Amsta in Amsterdam. Amsta kwam recent veelvuldig in het nieuws door meldingen van slechte zorg en zelfs een symbolische bezetting van het verpleeghuis Sarphatihuis door zorgpersoneel. Aarts kreeg in 2012 een totaal van 430.516 euro inclusief ontslagvergoeding. De

12
555

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.