Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

TSN: ‘75 miljoen verandert niets aan slagveld thuiszorg’

Het sociale slagveld in de thuiszorg wordt niet minder door de 75 miljoen euro die minister Lodewijk Asscher (SZW) en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) deze week hebben vrijgesteld. Dat zegt directeur Zion Jongstra van TSN Thuiszorg, een landelijk opererende thuiszorgorganisatie met 20.000 medewerkers.
TSN: ‘75 miljoen verandert niets aan slagveld thuiszorg’
Foto: ANP/JERRY LAMPEN
Premium

Jongstra verwacht forse personele krimp

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. De door verschillende zijden aangekondigde paniek ontbrandt. Alle oldschool organisaties hebben het over ontslaan van mensen, alsof daarin een oplossing van het probleem zou liggen. Immers, het aantal mensen, dat recht heeft op huishoudelijke hulp daalt niet, maar stijgt. Als we dat omzetten, naar de arbeidsmarkt, dan betekent het, dat in de loop van de koemende jaren méér en niet minder mensen in deze branche werkzaam zullen zijn.
   De gezochte oplossing is duidelijk; het is de oude oplossing om financiele krapte op te lossen. Uiteindelijk zal het (met bovenstaande argumentatie) niet werken.
   Het Nieuwe Zorgen (Curadomus) is zorgen op basis van flexibiliteit en individuele benadering van de klant en dat geld ook (en misschien vooral) voor de huishoudelijke hulp; dáár ligt de structurele oplossing van dit probleem.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.