Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TSN en Aveant winnaars Utrechtse aanbesteding

Gemeente Utrecht heeft de Europese aanbesteding voor hulp bij het huishouden afgerond en vijf aanbieders gecontracteerd voor volgend jaar. De winnaars zijn T-Zorg, Thuiszorgservice Nederland (TSN), Zorggarant, Amant en Aveant.
TSN en Aveant winnaars Utrechtse aanbesteding

Nedzorg en Flexicare zijn in Utrecht buiten de boot gevallen. De gemeente verklaarde half september 2009 twee inschrijvingen – waaronder die van Aveant – ongeldig, omdat ze niet voldeden aan de gestelde eisen in de aanbesteding. Aveant tekende hiertegen beroep aan en werd half november door de voorzieningenrechter in het gelijk gesteld. De aanbestedingsprocedure met Aveant werd daarna zo snel mogelijk voortgezet en afgerond.

Kwaliteit van zorg

Volgens woordvoerder Anita van Wijnbergen van de gemeente is er niets mis met de kwaliteit van zorg van Aveant. “Ze hadden een fout gemaakt bij het invullen van de formulieren. Dat is nu opgehelderd. Alle gecontracteerde aanbieders voldoen aan ons kwaliteitsdocument.”

Tarieven

Het tarief in Utrecht ligt bij deze aanbestedingsronde iets hoger dan het tarief in de vorige ronde. Toen bood de gemeente 18 euro voor eenvoudige huishoudelijke hulp en 22 euro voor de zwaardere variant. Voor deze ronde is gekozen voor één tarief. Dit tarief ligt tussen de 18,50 en 22,50 euro. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Gemeente Utrecht door met Aveant

Aveant wint rechtszaak van Utrecht

Thuishulpen Aveant demonstreren voor rechtbank

Aveant daagt Utrecht om aanbestedingsvoorwaarden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.