Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Tuchtklacht tegen directeur Achmea in zaak Jansen Steur

Ook voormalig hoofdinspecteur gezondheidszorg Patrick Edgar is tuchtrechtelijk aansprakelijk gesteld in de zaak tegen neuroloog Ernst Jansen Steur. Edgar werkt nu bij zorgverzekeraar Achmea als directeur zorginkoop eerstelijnszorg.
Tuchtklacht tegen directeur Achmea in zaak Jansen Steur

Advocaat Yme Drost zegt zijn tuchtklacht met de klacht tegen Edgar te hebben uitgebreid omdat ook hij van de problemen rondom neuroloog Jansen Steur wist.

Hoofdinspecteur gezondheidszorg

Edgar was hoofdinspecteur gezondheidszorg van september 2003 tot augustus 2006. Daarna ging hij als bestuurder naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Edgar staat ingeschreven in het BIG-register als arts. Drost zegt de zaak te willen gebruiken als testcase: ‘Ik wil getoetst hebben hoever de verantwoordelijkheid gaat: tot of tot en met de hoofdinspecteur.’ In eerste instantie stelt Drost de inspecteurs Willem Nugteren en Ankie Schoenmaker-Miedema tuchtrechtelijk verantwoordelijk.

Herre Kingma

Uitbreiding van de tuchtzaak

1
133

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.