Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Tuchtklacht tegen directeur Achmea in zaak Jansen Steur

Ook voormalig hoofdinspecteur gezondheidszorg Patrick Edgar is tuchtrechtelijk aansprakelijk gesteld in de zaak tegen neuroloog Ernst Jansen Steur. Edgar werkt nu bij zorgverzekeraar Achmea als directeur zorginkoop eerstelijnszorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Tuchtklacht tegen directeur Achmea in zaak Jansen Steur

Advocaat Yme Drost zegt zijn tuchtklacht met de klacht tegen Edgar te hebben uitgebreid omdat ook hij van de problemen rondom neuroloog Jansen Steur wist.

Hoofdinspecteur gezondheidszorg

Edgar was hoofdinspecteur gezondheidszorg van september 2003 tot augustus 2006. Daarna ging hij als bestuurder naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Edgar staat ingeschreven in het BIG-register als arts. Drost zegt de zaak te willen gebruiken als testcase: ‘Ik wil getoetst hebben hoever de verantwoordelijkheid gaat: tot of tot en met de hoofdinspecteur.’ In eerste instantie stelt Drost de inspecteurs Willem Nugteren en Ankie Schoenmaker-Miedema tuchtrechtelijk verantwoordelijk.

Herre Kingma

Uitbreiding van de tuchtzaak

1
199

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. ‘Jij klaagt al jaren over de IGZ’, zei iemand tegen me. ‘Terecht’, zei ik, ‘want ze doen hun werk niet of niet goed. Als ze onverwachte inspectiebezoeken doen aan verpleeg en verzorgingsinstellingen en heel zware sancties toepassen als ze nalatig zijn (en dus arme patienten nog dieper in de ellende storten) dan wil ik mijn zienswijze veranderen’.
    ‘Maar kun je dan echt niks positiefs noemen?’. Ik zeg: ‘Jawel, het kan nog slechter’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.