Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Tuchtklacht tegen Herre Kingma van MST

Vijf ex-patiënten van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur hebben een tuchtklacht ingediend tegen bestuursvoorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente, een bestuurder en twee oud-bestuurders van het ziekenhuis en tegen drie voormalige inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Tuchtklacht tegen Herre Kingma van MST
Foto: ANP - Aloys Oosterwijk
Premium

‘Ze stonden erbij en keken

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Mijnheer Kingma was tijdens de start — rond 2002 — van de ontsporingen van Jansen Steur hoofd van de Inspectie voor de Gezondheid (IGZ).
   Daarna werd Kingma vanaf 2006 hoofdbestuurder van het Twents Ziekenhuis waar Jansen Steur zijn ontsporingen deed.
   Bij herhalingen hebben patienten — die in zeer ernstige lichamelijke problemen zijn gekomen — vanaf 2005 zowel bij het IGZ als het Twents Ziekenhuis rapporten ingediend over Jansen Steur.
   Pas in 2009 heeft Kingma, ook nog maar aarzelend, iets met die berichtgeving gedaan; helaas te laat voor veel schrijnende gevallen.
   Ja, zelfs een deal gemaakt met Jansen Steur zodat hij geruisloos kon vertrekken en op een andere plaats andere patienten de vernieling in kon draaien
   Als Kingma net zo gedreven was geweest met betrekking tot de signalen over Jansen Steur als hij nu is om zich daaruit te praten, was heel heel veel ellende voorkomen.
   Hoop dat Kingma — voor eigen belang — niet het lef heeft om een boek over Jansen Steur te schrijven .
   Tussen haakjes. Mijnheer Drost komt mij heel wat beter over.
   Hoop dat het recht zegeviert. Veel zal afhangen of de vriendenkring van Kingma dat recht zijn loop toestaat

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.