Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Tuchtklacht tegen Herre Kingma van MST

Vijf ex-patiënten van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur hebben een tuchtklacht ingediend tegen bestuursvoorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente, een bestuurder en twee oud-bestuurders van het ziekenhuis en tegen drie voormalige inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Tuchtklacht tegen Herre Kingma van MST
Foto: ANP - Aloys Oosterwijk

‘Ze stonden erbij en keken ernaar’, vinden de gedupeerde ex-patiënten van de neuroloog. Dat maakte letselschadespecialist Yme Drost vrijdag bekend.

Niet ingegrepen
Drost staat 200 ex-patiënten van Jansen Steur bij. De arts stelde verkeerde diagnoses en voerde verkeerde behandelingen uit. Zo vertelde hij mensen dat ze een ernstige ziekte hadden als alzheimer of parkinson, terwijl dat helemaal niet zo was.

Volgens de ex-patiënten hebben de toezichthouders ‘gedisfunctioneerd’. Zowel het bestuur van het ziekenhuis als de inspecteurs hebben niet ingegrepen toen duidelijk werd dat patiënten van Jansen Steur schade opliepen. De klachten zijn ingediend bij het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle.

1
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.