Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twente geselecteerd als pilotregio WDH

Redactie Zorgvisie
MAARSSEN - Koploperregio Twente is door het centraal bestuurdersoverleg van de implementatieorganisatie EMD/WDH, het elektronisch medisch dossier en het elektronisch waarneemdossier voor huisartsen, geselecteerd als pilotregio. Twente is daarmee de eerste regio die de uitwisseling van medische patiëntgegevens tussen zorgaanbieders via het landelijk schakelpunt (LSP) in de praktijk beproeft.

Marijke van Hees, bestuurder van WDH Twente en directeur van Innovatie in de Zorg door ICT in Twente (IZIT) legt uit waarom Twente is gekozen als pilotregio: “Twente is al langer bezig met ICT in de zorg. Wij beschikken over de benodigde infrastructuur en hebben goede contacten met ICT-bedrijven die nu betrokken zijn bij de proof of concept WDH. Bovendien beschikt deze regio ook over zorgaanbieders en kennisinstituten die dolgraag willen meewerken.”

Noodzaak

Volgens Van Hees is het elektronisch patiënten dossier (EPD) noodzakelijk om straks professionele zorg op een veilige en betrouwbare manier te kunnen leveren. En voor de regio Twente is de pilot extra belangrijk: “Het aantal informatiesystemen van verschillende leveranciers is in Twente nog groter dan in andere regio’s. Wij hebben dus veel behoefte aan een snelle koppeling van de systemen. Twente is al langer bezig met regionale koppeling van systemen en wij zien deze pilot dan ook meteen als het uitvoeren van een soort achterstallig onderhoud inclusief een landelijke uitbouw.”

Inzage

De WDH-pilot is een belangrijke stap op weg naar de landelijke invoering van het WDH. Met behulp van het WDH krijgen waarnemend huisartsen op de huisartsenpost inzage in een samenvatting van de patiëntgegevens, afkomstig uit het patiëntendossier van diens vaste huisarts. De pilot in Twente gaat na de zogeheten proof of concept van start. Hierna volgen de andere koploperregio’s alvorens de landelijke uitrol start. (MVWS)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.