Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitkeringsgerechtigden werken als alfahulp in Apeldoorn

Mensen met een bijstandsuitkering kunnen in de gemeente Apeldoorn aan de slag als alfahulp. Dat schrijft de gemeente op haar site. In samenwerking met thuiszorgorganisatie Verian en Felua Groep Interstap heeft de gemeente Apeldoorn met succes de eerste elf kandidaten kunnen bemiddelen.

In de thuiszorg is een groot tekort aan mensen die huishoudelijke hulp bieden. Met een alfahulpenproject wil de gemeente Apeldoorn de werkzaamheden van een alfahulp toegankelijk maken voor mensen met een WWB-uitkering (bijstandsuitkering). Op deze manier pakt de gemeente samen met Verian en de Felua Groep het personeelstekort in de thuiszorg aan. Behalve Verian kunnen ook de andere Apeldoornse thuiszorginstellingen binnen de wmo deelnemen aan het project om WWB-uitkeringsgerechtigden in te zetten als alfahulp.

Nieuwe alfahulpen

Wethouder Hans Wegman op Apeldoorn.nl: “Deze zomer zijn alle thuiszorgorganisaties geïnformeerd over het Alfahulpenproject. Verian is nu de eerste. We willen graag met meer organisaties de samenwerken aangaan om nieuwe alfahulpen te werven.”

Vakkundig huishoudelijk handelen

De elf mensen met een WWB-uitkering komen gedurende een half jaar in dienst van de Felua Groep Interstap en worden gedetacheerd bij de thuiszorgorganisatie Verian. Binnen dit dienstverband werken ze maximaal 24 uur per week en maken ze dus geen deel meer uit van het uitkeringsbestand. De werving voor de tweede groep is inmiddels in volle gang. Voordat de nieuwe alfahulpen aan de slag gaan, krijgen ze in twee weken tijd een training in vakkundig huishoudelijk handelen. Na deze training ontvangt de deelnemer een certificaat. Na een succesvolle afsluiting van het halve jaar komen de kandidaten in dienst bij Verian. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Enorm tekort alfahulpen bij Sensire

Subsidie voor alfahulp in vaste dienst

VNG: thuiszorg zonder alfahulp stuk duurder

Cliënt mag alfahulp weigeren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.