Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitspraak kort geding Menzis versus Meavita

Twee thuiszorginstellingen die een week geleden een patiëntenstop afkondigden, nemen weer nieuwe cliënten aan. Op aanraden van de rechtbank in Zutphen gaan de instellingen praten met zorgverzekeraar Menzis.

Als ze er niet uitkomen, kan de rechtbank op 15 augustus alsnog uitspraak doen in het kort geding dat vrijdag diende. Menzis eiste van de bewuste instellingen Thuiszorg Groningen en Sensire dat zij doorgaan met het aannemen van nieuwe cliënten. Menzis, dat de zorgkantoren in het oosten en het noorden van het land beheert, gelooft niet dat ze al door het budget voor dit jaar heen zijn. Om die reden stelden de instellingen sinds maandag een stop in. De thuiszorgorganisaties, verenigd onder de koepel Meavita, moesten donderdag al uitleg geven aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Met de boekhouding van de instellingen in handen zegt de NZa de situatie nauwlettend te volgen. De NZa wil er zeker van zijn dat mensen die hulp nodig hebben die ook krijgen.

Klantenstop

De opvatting van de NZa spoort met die van Menzis. “Klanten zullen niet de dupe worden van problemen die de zorgaanbieders hebben”, zei Roger van Boxtel, voorzitter van de raad van bestuur, toen de instellingen de stop afkondigden. “Het is al helemaal ondenkbaar dat er geen zorg aan klanten wordt gegeven.” (ANP)

Lees ook:

Constructief overleg Meavita Nederland/NZa

Cliëntenraden hekelen rol NPCF

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.