Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

UMC St Radboud en EPIC tekenen contract

Mark van Dorresteijn
Het UMC St Radboud en EPIC hebben een samenwerkingscontract ondertekend voor de invoering van het nieuwe Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).
UMC St Radboud en EPIC tekenen contract

Het Radboud is het eerste academische Nederlandse ziekenhuis dat voor Epic kiest, enkele perifere ziekenhuizen werken er inmiddels ook mee.

Implementatie

De implementatie zal zo’n vijftien maanden duren. EPIC heeft een ruime staat van dienst, vooral in de Verenigde Staten. Daar gebruiken 260 ziekenhuizen, waaronder 62 UMC’s, het systeem inmiddels. Het Radboud is het eerste UMC in Nederland dat EPIC gaat gebruiken.

Eén systeem

Het nieuwe EPD is straks één geïntegreerd systeem dat alles rondom de zorg van een patiënt vastlegt; van afspraken, behandelplan, spoedeisende hulp, anesthesie- en operatieproces tot medicatie, klinische notities en facturering. Het schakelen tussen systemen wordt hiermee verleden tijd en de zorg kan veel efficiënter verlopen omdat elke bevoegde zorgverlener op elk moment over de juiste informatie beschikt. Programmadirecteur Gert-Jan Borghuis: ‘Het nieuwe EPD vraagt een andere manier van werken. Het vastleggen van gegevens moet UMC-breed op dezelfde manier gebeuren. De eerste stap is dat we alle werkprocessen hierop gaan aanpassen. Binnenkort gaat de eerste groep projectleiders en coördinatoren op training, zij worden verantwoordelijk voor een brede uitrol in het Radboud. Het nieuwe EPD helpt om onze ambities als UMC te realiseren: doelmatiger werken, aantoonbaar onderscheidende kwaliteit leveren en de patiënt meer als partner betrekken in het zorgproces.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

Amphia ziekenhuis neemt EPD Epic in gebruik

Epic komt met EPD voor iPhone

‘Met Epic ga je deel uitmaken van een soort community’

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.