Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

UMCG en Erasmus MC kiezen voor epd van Siemens

Siemens Healthcare heeft de voorlopige gunning gekregen van het UMC Groningen en Erasmus MC voor het implementeren van het elektronisch patiëntendossier (epd) en ziekenhuisinformatiesysteem (zis) Soarian. Dat maken de partijen vandaag officieel bekend.
UMCG en Erasmus MC kiezen voor epd van Siemens
Foto: Siemens

De keuze voor Siemens was al bekend tijdens de proof of concept-fase van de ziekenhuizen. Toen wisten insiders al de keuze van de ziekenhuizen te melden. Vandaag maakten de besturen van beide ziekenhuizen officieel hun besluit bekend.

Implementatie

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart om te komen tot het definitieve contract. De systemen moeten in 2015 geïmplementeerd worden. Verder willen de ziekenhuizen nog niets kwijt vanwege de lopende contractonderhandelingen.

Universitaire centra

De keuze voor Siemens betekent dat de universitaire centra tot nu allemaal voor verschillende zis/epd’s hebben gekozen. Het LUMC en UMC Utrecht kozen voor ChipSoft, het UMC St Radboud koos

5
43

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.