UMCG en Erasmus MC stoppen met epd van Siemens

UMC Groningen en Erasmus MC stoppen de implementatie van Soarian, het epd van Siemens. De overname van Siemens door Cerner speelt een rol bij het besluit.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
UMC Groningen en Erasmus MC doen afstand van Siemens
Foto: RGBstock

De ziekenhuizen kozen medio 2013 voor de Siemens-suite inclusief het epd Soarian. In 2015 zou de implementatie van het epd starten en het UMCG zou in 2017 met het nieuwe systeem gaan werken. Het Erasmus een jaar later, in 2018. De overname door het Amerikaanse Cerner heeft echter tot onzekerheden geleid over de ontwikkeling van Soarian op de lange termijn. Bovendien bleek de afgelopen tijd verschillende keren dat bepaalde onderdelen van het systeem niet op tijd geleverd werden. Om verkeerde investeringen te voorkomen, is besloten de implementatie vroegtijdig te beëindigen. De raden van bestuur geven aan dat de overname door

3
562

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Opvallend is de snelheid waarmee een groot Nederlands Medisch Centrum (nog meer meningen dan een regulier ziekenhuis) is staat blijkt te zijn om met een goed EPD van papier naar niveau 7 te springen.
    Kunnen we dit vanuit VWS tot norm verheffen?
    In het belang van de patiënt…

  3. Inhoudelijk kan ik er niets over zeggen maar het bericht sluit op zijn minst bijzonder aan bij het bericht dat Radboudbout HIMMS epd niveau 7 bereikt heeft en dat er in Europa slechts 2 andere huizen die dat niveau ook bereikt hebben (waarbij de leveranciers opvallen): Marina Salud (Cerner) en Hamburg-Eppendorf (Soarian).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.