UMCG gaat acute zorg aan huis leveren

Het UMC Groningen gaat ouderen met dementie die op de spoedeisende hulp komen zo snel mogelijk naar huis brengen. Daar helpt een gespecialiseerd team van mensen uit het UMCG, de thuiszorg en de huisartspraktijken hen met hun acute zorgvraag.
Zuurstof_ThinkstockPhotos-151339280 (2).jpg
Foto: ThinkStockPhoto

Een ziekenhuis is voor ouderen met dementie geen goede plek om te verblijven. Vier procent van hen overlijdt na een opname. ‘In een ziekenhuis lopen ze groter risico op vallen, kunnen ze gemakkelijk een infectie oplopen, kunnen er medicatiefouten worden gemaakt of kunnen ze een delier krijgen’, zegt initiatiefnemer Sophia de Rooij, internist-ouderengeneeskunde & klinisch geriater in het UMCG, in een artikel in Zorgvisie magazine, dat op 28 oktober is verschenen. ‘Deze mensen zijn veel beter af in het verpleeghuis of thuis. Waarom geven we ze niet ziekenhuiszorg aan huis? Technisch kan het. Het is een kwestie van organiseren.’

2
171

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.