UMCG neemt risico met protonencentrum

Het UMCG zet de bouw van haar protonentherapiecentrum door ook al is het onzeker of zorgverzekeraars het centrum zullen financieren. In het contract met de bouwer heeft het ziekenhuis wel een aantal risico’s beperkt.
UMCG neemt risico met protonencentrum

Het UMCG heeft de bouw van zijn nieuwe protonencentrum gegund aan VolkerWessels bedrijf Visser & Smit Bouw. Dit bouwbedrijf kwam als beste uit de Europese aanbesteding, zo laat het academisch ziekenhuis vrijdag weten. De vraag hoe risicovol het doorzetten van de bouwplannen is nu een aantal weken geleden bekend werd dat verzekeraars maar één protonencentrum in Nederland willen vergoeden in plaats van vier, werpt zich op.  Woordvoerder Joost Wessels antwoordt: ‘We beperken de risico’s enigszins in het contract met de bouwer. We hebben de voorwaarde vastgelegd dat we het contract kunnen opheffen als blijkt dat er inderdaad geen financiering vanuit

1
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.