Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UMCG neemt risico met protonencentrum

Het UMCG zet de bouw van haar protonentherapiecentrum door ook al is het onzeker of zorgverzekeraars het centrum zullen financieren. In het contract met de bouwer heeft het ziekenhuis wel een aantal risico’s beperkt.
UMCG neemt risico met protonencentrum

Het UMCG heeft de bouw van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Discussie speelt ook elders in de wereld. Cleveland Clinic kiest ervoor om deze therapie niet aan te bieden. Onderbouwing is sluitend.
   Mayo Clinic doet dat wel. Bouwt 2 protonentherapie centra met ieder 4 kamers.
   The treatment capacity of each four-room facility is expected to be about 138 patients a day, or about 1,240 patients each year
   http://www.mayoclinic.org/proton-beam-therapy/proton-therapy-facilities
   http://www.mayoclinic.org/proton-beam-therapy/questions-answers
   Mayo believes that these treatments will significantly increase cure rates and reduce long-term side effects, especially in children. While initial treatment costs may be higher, longer term cost of care will be lower, as demonstrated in a Swedish study of children with brain tumors. The facilities are also an investment in research into the next generation of charged-particle therapies and their potential as more effective treatments for a wide range of cancers
   En Nederland komt met 4 centra op 17 miljoen inwoners. USA met 350 miljoen komt met 24 centra.
   Denk dat Cleveland Clinic het bij het juiste eind heeft.
   Eerst maar eens meer onderzoek doen. Daarin investeren is wel zinvol en doelmatig. Maar ja, dat is een keuze van de Overheid en niet van de private verzekeraars. Die moeten concurreren met elkaar om de gunst van de verplicht verzekerden. Dan kom je uit op de lijn van Mayo Clinic.
   Single payer model heeft zo zijn voordelen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.