Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Geen motie van D66 tegen Martin van Rijn

D66-Kamerlid Pia Dijkstra ziet toch niets in een motie van wantrouwen tegen staatssecretaris Martin van Rijn (VWS), ook al weet ze niet zeker of VWS de deadline van 15 mei heeft gehaald. 'Het is duidelijk dat PvdA en VVD een motie van wantrouwen niet zullen steunen en het heeft daarom weinig nut.' De SP, GroenLinks en het CDA dienden met steun van de PVV wel een motie van wantrouwen in tegen de staatssecretaris.
Geen motie van D66 tegen Martin van Rijn
Foto: ANP Martijn Beekman
Premium

De politieke loopbaan van staatssecretaris

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. het trieste van de hele gang van zaken is, dat het lijkt alsof niet de problemen van mensen die van (PGB)zorg afhankelijk zijn en hun zorgverleners centraal staan, maar de positie van één enkele staatssecretaris.
   ik teken daarbij aan, dat ik aan de motivatie van die staatssecreataris niet twijfel. maar ik heb sinds begin deze eeuw gezien hoe het departement onwelgevallige informatie over de veranderingen die het in het zorgstelsel wilde doorvoeren (en daarbij gaat het vooral om de organisatie, veel minder om het feitelijke werk op de werkvloer) weet weg te schuiven. ik vond het vanaf het begin van Rutte-II geen goed idee, dat de man die daarvoor als secretaris-generaal medeverantwoordelijk was, nu als staatssecretaris het beleid zou moeten gaan maken. ik constateer, dat hij de slechte gewoonte van de departementsleiding tot beleidsinstrument van de bewindslieden gemaakt heeft. 

  2. Lees alle reacties
  3. Een schandelijke vertoning onder het motto: ‘Rekken en er bij blijven’.
   Van Rijn: Heel lang ontkenner van de chaos en dan de beste redder in nood?
   D66 greep zijn kans met opportunisme van de bovenste plank en ten koste van de PGB afhankelijke kiezers. De politiek laat zich weer eens van zijn beste kant zien.
   Je zal maar afhankelijk zijn van een PGB en PVDA, VVD of D66 gestemd hebben.
   Hoezo achterkamertjes politiek, heiligt het doel de middelen D66 (CU en SGP)?
   NL: Als je (nog) geen zorg nodig hebt, speel er dan ook geen Russisch Roulette mee!

  4. Van Rijn zegt dat het achteraf geen goed besluit was. Het punt is nu juist dat het dit al was op het moment dat het gemomen werd. Dat is toch gedaan en daar komt het Kabinet mee weg. Zoals dit ook geldt voor de WMO en de JW, waar gemeenten niet op tijd klaar voor waren – en nog steeds niet voor zijn.. Mensen krijgen niet of te laat betaald Blijkbaar is dat acceptabel bestuur voor VVD,PvdA, D’66, CU en SGP.  

  5. Problemen zijn er nog in volle omvang. Mensen die wel salarisstroken krijgen, maar geen geld. Declarates die zoek raken, ook al zijn ze middels het onmogelijke MijnPGB systeem van de SVB ingevoerd.
   Het meeste trieste is dat er politieke partijen zijn die koehandel bedrijven over de ruggen van kwetsbare mensen. Van de amorele VVD en PvdA wisten we dat. Maar dat CU en D66 hier nu ook al aan meedoen valt mij tegen.
   Ook zou ik de mening van de premier wel eens willen weten. Want mensen uit zijn eigen kabinet maken zich nu schuldig aan een vette DIKKE-IK mentaliteit. Primair de eigen positie en de oplossing is niet in zicht.

  6. De problemen zijn nog (lang) niet opgelost, de kamer is een te rooskeurige spiegel voorgehouden, maar de staatsecretaris blijft zitten. Als Opstelten een bonnentje niet kan vinden moet hij weg. Mooie politiek.
   Het zou Van Rijn sieren als hij de mensen die echt financieel benadeeld zijn door de problemen in ieder geval financiele compensatie biedt. De slapeloze nachten van veel PGB ontvangers en hun zorgverlenerszijn niet meer goed te maken.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.