Geen motie van D66 tegen Martin van Rijn

D66-Kamerlid Pia Dijkstra ziet toch niets in een motie van wantrouwen tegen staatssecretaris Martin van Rijn (VWS), ook al weet ze niet zeker of VWS de deadline van 15 mei heeft gehaald. 'Het is duidelijk dat PvdA en VVD een motie van wantrouwen niet zullen steunen en het heeft daarom weinig nut.' De SP, GroenLinks en het CDA dienden met steun van de PVV wel een motie van wantrouwen in tegen de staatssecretaris.
Geen motie van D66 tegen Martin van Rijn
Foto: ANP Martijn Beekman

De politieke loopbaan van staatssecretaris Martin van Rijn lijkt gered nu D66 geen motie van wantrouwen tegen hem heeft ingediend tijdens het debat over de mislukte invoering van het trekkingsrecht voor pgb’s. Met steun van de twee regeringspartijen en D66 kan hij verder met het oplossen van de problemen rondom de uitbetaling van pgb’s.

Geen goed besluit

‘Achteraf gezien was het geen goed besluit om 01 januari 2015 het trekkingsrecht in te voeren.’ Dat zei staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in het zesde en belangrijkste debat over de mislukte invoering van het trekkingsrecht voor het persoonsgebonden budget (pgb). ‘De alternatieven

5
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.